Cara-Cara Menjawab Peperiksaan Online SPA

Table of Contents

PENGENALAN

Calon yang didapati layak dan memenuhi keperluan minima skim perkhidmatan, peringkat seterusnya ialah fasa peperiksaan. Sebelum ini, peperiksaan spa dijalankan secara bertulis dan berpusat. Tapi kini, dasar kerajaan telah diubahsuai dengan kepesatan perkembangan teknologi. Peperiksaan bertulis telah diganti dengan peperiksaan secara online.

Ianya merupakan transformasi yang dirancang bagi meningkatkan kemudahan untuk calon dan penjimatan kos pengurusan peperiksaan. Kaedah terbaru ini dilaksanakan bagi memudahkan calon mengambil peperiksaan tanpa perlu lagi mengambil cuti untuk ke pusat peperiksaan yang ditetapkan seperti sebelum ini. Tambahan dari itu katanya lagi, menerusi transformasi berkenaan, SPA dapat menjimatkan kos pengurusan peperiksaan berbanding cara sebelum ini yang merangkumi perbelanjaan seperti kertas jawapan dan buku soalan dengan nilai penjimatan sebanyak RM2.5 juta setahun.

Berikut beberapa cara menjawab soalan peperiksaan spa online dengan cepat dan mudah :

 

Langkah 1 : Layari laman web Soalanspa.com

Anda perlu layari website www.soalanspa.com untuk info lebih lanjut

 

Langkah 2 : Klik “Dapatkan Akses Sekarang”

Anda perlu klik button “Dapatkan Akses Sekarang” untuk dapatkan koleksi contoh soalan SPA

contoh soalan peperiksaan online spa

 

Langkah 3 : Isi Borang Pendaftaran Ahli

Seterusnya, isi maklumat penuh anda pada Borang Pendaftaran Ahli seperti di bawah. Sila pastikan maklumat diri yang diisi betul & tepat. Kegagalan memasukkan maklumat yang tepat akan mengakibatkan permohonan anda tidak dapat diproses.

contoh soalan peperiksaan online spa

 

Langkah 4 : Klik “DAFTAR SEKARANG”

Kemudian, hantarkan permohonan & buat bayaran secara online dan klik “Daftar Sekarang” untuk membuat pembayaran secara online.

Langkah 5 : Mula menjawab contoh soalan peperiksaan online SPA

Akhir sekali, anda boleh mula menjawab 30 soalan yang telah disediakan beserta jawapan. Sila baca arahan dan soalan dengan teliti.

contoh soalan peperiksaan online spa

 

PENTING!!

Selamat menduduki peperiksaan online SPA dan selamat mencuba 😊

Dapatkan Akses 20 Soalan Ujian Psikometrik Versi Terbaru Sekarang!