3 TIPS LULUS SOALAN PENOLONG PEGAWAI SIASATAN GRED P29

Table of Contents

Lulus soalan penolong pegawai siasatan gred P29 dengan 3 tips berikut :

Adalah disyorkan semua calon membuat persediaan dengan berada di hadapan komputer mempunyai talian WIFI yang laju sebelum ujian bermula. Peperiksaan ini akan diadakan pada 15/01/2020. Perlu diingatkan peperiksaan ini diduduki ramai calon seluruh Malaysia. Calon yang banyak melakukan latih tubi pasti akan lulus.

Tips 1 : Berpengetahuan tentang DESKRIPSI TUGAS

Sebelum peperiksaan berjalan, pastikan anda tahu tugas seorang penolong pegawai siasatan gred P29 ini.

Tugas ialah sebagai Aspek Siasatan Aspek Perisikan,Pendidikan Masyarakat, Pendidikan Masyarakat, Perundangan dan Pendakwaan, Penyelidikan Aspek Latihan dan Aspek Pengurusan Sumber Manusia dan Pentadbiran Am di jabatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

 

Tips 2: Mahir format peperiksaan online suruhanjaya perkidmatan awam SPA

 

Peperiksaan bagi jawatan penolong pegawai siasatan gred P29

. Mengandungi 2 bahagian.

Seksyen A – Daya Menyelesaikan Masalah

  • Soalan Yang Diajukan dalam Seksyen A Peperiksaan bagi jawatan penolong pegawai siasatan gred P29 ini adalah berkenaan kemahiran logik, menginterpretasi dan analisis data dan konsep matematik.
  • Diingatkan soalan ini memerlukan pengiraan yang pantas.
  • Kami menyediakan rujukan khas ini untuk memudahkan Peperiksaan bagi jawatan penolong pegawai siasatan gred P29 membuat persediaan yang lebih tersusun dan bersistematik

Seksyen B – Kefahaman Bahasa Inggeris

  • Soalan Yang Diajukan dalam Seksyen B penolong pegawai siasatan gred P29 ini adalah berkenaan dengan kefahaman ESEI Bahasa Inggeris dan Diberi Pilihan Jawapan.
  • Dalam Pecahan Tatabahasa (Grammar), ia menguji tentang tatabahasa iaitu penggunaan NOUN, PRONOUN, ADJECTIVE, VERB, ADVERB, CONJUCTION, INTERJECTION dan PROPOSITION
  • Kami menyediakan rujukan khas ini untuk memudahkan calon Peperiksaan bagi penolong pegawai siasatan gred P29 membuat persediaan yang lebih tersusun dan bersistematik

Tips 3: Menjawab soalan dengan pantas sekurangnya 1minit 15 saat saat untuk 1 soalan

 

Kami sertakan soalan-soalan dan jawapan untuk anda buat latihan pantas dan asah pengetahuan yang sedia ada. Kami yakin, soalan yang mudah bukanlah menjadi masalah besar bagi calon penolong pegawai siasatan gred P29 sesi 2020. Anda hanya perlu keluarkan balik pengetahuan tersebut untuk terus lulus dan berjaya.

Apa yang menjadi masalah besar calon gagal dalam ialah :

Mengambil masa yang lama untuk setiap soalan
Menjawab dengan tekaan yang tidak logik
Tidak membaca soalan dengan betul
Tidak cukup masa untuk menjawab soalan

Kami ada sediakan 280 soalan mempunyai 7 set soalan penolong pegawai siasatan gred P29 sesi 2020 yang telah dikemaskini. 

Anda boleh menjawab melalui laman web kami dengan sistem online exam.

Klik di sini sekarang untuk mendapatkan AKSES 280 Soalan Tersebut.

Dapatkan Akses 20 Soalan Ujian Psikometrik Versi Terbaru Sekarang!